‘Zwolle moet handhaven op aanlijnplicht honden’

De gemeente Zwolle moet handhaven op de aanlijnplicht van honden. Dat stelt de fractie van Swollwacht voor, nadat vorige week opnieuw een dodelijk bijtincident in de stad heeft plaatsgevonden.

De gemeente heeft nu een aanlijnplicht binnen de bebouwde kom en buiten de
hondenlosloopterreinen. Niettemin wordt er niet gehandhaafd. Dat moet veranderen, vindt de fractie van Swollwacht. Zij heeft een motie ingediend, waarin staat dat er opgetreden moet worden tegen eigenaren van honden die de aanlijnplicht aan hun laars lappen.

Vorige week werd er in de Aa-landen een klein hondje dood gebeten door een niet-aangelijnde pitbull. Eerder werd er ook al een teckel doodgebeten door een ontsnapte staffordshire terrier die ook niet was aangelijnd. ‘Handhaving van de aanlijnplicht kan dit soort incidenten voorkomen en daarmee dieren- en mensenwelzijn bevorderen’, stelt Swollwacht. ‘De gemeente is verantwoordelijk voor het handhaven van haar eigen regels en de inwoners van Zwolle moeten erop kunnen vertrouwen dat dit gebeurt. Geen of onvoldoende capaciteit mag geen reden zijn voor het niet handhaven van regels.’

[advpoll id=”54″ title=”Poll” width=”270″]

Back to top button