Zwolle neemt afscheid van De Kroon

In december sluit Pathé de deuren van Cinema De Kroon om te verhuizen naar de fraaie, nieuwe bioscoop bij het Katwolderplein. De oude bioscoop neemt in november feestelijk afscheid met de expositie Herinneringen aan Cinema De Kroon en de vertoning van de succesvolle klassiekers Titanic 3D, Breakfast at Tiffany’s, West Side Story en publiekskeuze Gladiator. Filmtickets zijn nu te koop via www.pathe.nl/cinemadekroon en aan de kassa van de bioscoop.

Pathé De Kroon verhuist van het Gasthuisplein naar de prachtige nieuwe bioscoop Pathé Zwolle bij het Katwolderplein. De oude bioscoop sluit in december, maar in november kunnen bezoekers nog genieten van vier klassiekers die er ooit met veel succes werden vertoond en van Herinneringen aan Cinema De Kroon, een boeiende expositie over de geschiedenis van de bioscoop van 1911 tot heden, waarvoor de medewerkers van De Kroon veel research hebben verricht. De expositie is in november voor bezoekers gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bioscoop.

Kans op een prijs
Dennis Tulleken, manager Pathé De Kroon: ‘Elke Zwollenaar heeft wel een mooie, persoonlijke herinnering aan Cinema De Kroon. Of het nu aan het eerste bezoek als kind was of de eerste kus. Of aan een van de feestelijke premières. Of recent, de Pathé Ladies Night op 16 september met Bridget Jones’s Baby, de grootste en best bezochte film ooit in Pathé De Kroon. Of wellicht aan Gooische Vrouwen 2, de best bezochte film van Pathé De Kroon. We vragen bezoekers hun mooiste herinneringen achter te laten. De leukste inzending maakt kans op een mooie prijs.’

FILMPROGRAMMA KLASSIEKERS

  • zo 6 nov, 16.00 uur: Titanic 3D (1997), winnaar van elf Oscars, onder meer voor beste film. Tot op heden de best bezochte film van Nederland.
  • zo 13 nov, 16.00 uur: Breakfast at Tiffany’s (1961), winnaar van twee Oscars.
  • zo 20 nov, 16.00 uur: West Side Story (1961), winnaar van tien Oscars, onder meer voor beste film.
  • zo 27 nov, 16.00 uur: Gladiator, winnaar van vijf Oscars, onder meer voor beste film en beste acteur.

Kinderen (en volwassenen) kunnen in november in Pathé De Kroon ook genieten van Disney Princess At The Movies met De Kleine Zeemeermin, Belle & Het Beest, Rapunzel en Aladdin terug op het grote doek in de Originele en Nederlandstalige versie.

 

 

 

Back to top button