Zwolle organiseert bijeenkomst voor aanwezigen liquidatie McDonald’s

De gemeente Zwolle organiseert een bijeenkomst voor aanwezigen van de liquidatie van twee mannen in de McDonald’s. Dat zegt burgemeester Peter Snijders vandaag (donderdag) in een persverklaring.

De bijeenkomst is op vrijdagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur bij hotel Lumen (Stadionplein 20) en is bedoeld voor iedereen die woensdagavond in of bij het restaurant aanwezig was en die daarover nog met de politie of slachtofferhulp wil praten. ‘We weten ook dat veel mensen in paniek het restaurant verlaten hebben en spullen hebben achtergelaten. Zij kunnen hun spullen vrijdagmiddag komen halen’, zegt burgemeester Peter Snijders.

Snijders zegt ‘erg geschrokken’ te zijn. ‘Er zijn twee slachtoffers te betreuren bij deze ongelooflijk heftige gebeurtenis, die plaatsvond in een restaurant waar ook veel kinderen aanwezig waren. Onacceptabel. Een dergelijke vorm van extreem geweld verwacht je niet. En al helemaal niet op zo’n plek, in een vol restaurant waar gezinnen zitten te eten.’

Gerichte actie
De politie heeft de Zwolse burgemeester laten weten dat het om een gerichte actie gaat en dat er geen relatie is tussen dit incident en het eerdere incident op de kruising van de Ceintuurbaan afgelopen zondag. Ook is inmiddels duidelijk dat iemand is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident. Het politieonderzoek gaat daarnaast nog volop door.

Kinderen
‘Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden en iedereen, die deze afschuwelijke gebeurtenis heeft moeten meemaken, waaronder ook veel kinderen. Ik wens hen allen heel veel sterkte met de verwerking’, zegt Snijders. ‘En we staan voor hen klaar. De komende dagen zullen in het teken staan van de nasleep van deze gebeurtenis en het ondersteunen van alle slachtoffers en betrokkenen. Daar hebben we veel oog voor en daar zal ik mij persoonlijk ook mee bezighouden. Een heftige gebeurtenis als deze vergeet je niet snel en het is belangrijk om hierover te praten. Doe dat alstublieft ook. U kunt hiervoor terecht bij Slachtofferhulp Nederland. U kunt hen bellen op 0900-0101.’

Back to top button