Zwolle schrikt op van harde knallen

Veel Zwollenaren hoorden zaterdagavond rond 22.30 uur veel harde knallen. Op social media regent het klachten. De knallen zouden komen uit Dieze en de Aa-landen.

De knallen lijken te gaan om (zeer) zwaar vuurwerk. Gevaarlijke en verboden lawinepijlen worden geopperd, anderen denken aan mortieren. Het leukste idee voor de verklaring van de zware knallen, die in grote delen van Zwolle werden gehoord, was dat het het startsein zou zijn van de slutty summer.

De Gantel
Lezers van ZwolleNu ontrafelen het mysterie. ‘Dit vuurwerk is afgestoken bij de flat van de Gantel’, meldt Marian. ‘Toen ik hier even over 22.30 uur langs fietste zag ik drie jongens met iets bezig wat ik niet kon plaatsen. Niet veel later, toen ik thuis was, kon ik vanaf de flat de Noord het vuurwerk en de rookwolken zien. het was vuurwerk. Eerder deze week heb ik deze herrie minder hard ook gehoord.’

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Last van de knallen gehad? Dan kan DIT de volgende keer wellicht helpen.[/box]

Back to top button