Zwolle staat zaterdag in het teken van de vrouw

Net als de afgelopen jaren pakt Zwolle flink uit in het kader van Internationale Vrouwendag. Vandaag (zaterdag) is Assendorp het kloppende hart dat aandacht besteedt aan de rechten van de vrouw. Het programma begint om 17.00 uur bij Eureka en eindigt om 01.00 uur. Iedereen is welkom, toegang gratis.

Om 21.00 uur begint het panel “Vrouw & vrijheid”, onder leiding van Hanneke Poelmans. In het panel zitten:

Simone Boshove
Werkzaam als organisator bij SamenZwolle om te strijden tegen eenzaamheid bij o.a. ouderen. Daarbij is ze actief raadslid bij GroenLinks in Zwolle en moeder van een dochtertje van 2.

Lot Brandwagt
Deze reislustige dame is docent op een middelbare school, en heeft daarbij dagelijks te maken met haar twee eigen tieners. Een paar maanden geleden is zij naar Lesbos afgereisd om te werken in het vluchtelingenkamp.

Sanne Wassink
Sanne werkt als ontwikkelingsantropoloog aan verandermissies. Vanuit het bedrijf BLKVLD (uit te spreken als blikveld) zet ze via een academie en veldwerk antropologie in om wat mensen doen en wat van waarde is dichterbij elkaar te brengen. Vanuit haar andere bedrijf De Dromenjagers coacht ze een aantal mensen per jaar op hun persoonlijke verandermissie.

Theater de Makkers
Theater de Makkers (gevestigd in Eureka Zwolle) heeft de afgelopen periode onderzoek gedaan naar de rol van de vrouw. Dit hebben ze op verschillende manieren onderzocht.

Zo zijn Yuna Linde en Fieke van der Panne 24 uur achter elkaar in het archief van het Historisch Centrum Overijssel gedoken, om zich te verdiepen in de geschiedenis van de vrouw. Deze bevindingen zullen ze doormiddel van een theatrale performance presenteren op Internationale vrouwendag vanaf 22.00 uur in de bovenzaal van Eureka Zwolle.
Daarnaast zijn ze ook op onderzoek gegaan naar wat vrouw zijn betekent voor vrouwen in Assendorp en kan je de resultaten op verschillende manieren horen. Kom je zaterdag met ons mee kijken, luisteren, ontmoeten, praten en dansen?

Open podium
Tijdens Internationale Vrouwendag Assendorp zal de bovenzaal van Eureka tussen 20.00 uur en 21.00 uur en 22:00 en 23:00 een open podium zijn!

Prachtig portret
Margreet Vloon zal aanwezig zijn om iedereen op een prachtige manier vast te leggen op foto. Altijd al een professionele profielfoto willen hebben? Of, juist een prachtig portret, gewoon voor jezelf? Neem dan plaats in haar tijdelijke fotostudio op Internationale Vrouwendag Assendorp in Eureka Zwolle! Vorig jaar maakte zij een schitterende reeks foto’s van (bijna) alle bezoekers van Internationale Vrouwendag Assendorp. Check deze collage voor een kleine impressie.

“Tussen alle vrouwen en meisjes, sta jij, zoals je jezelf wil laten zien!” – Margreet Vloon

Kijk hier voor het volledige programma

Back to top button