Zwolle staat zaterdag in teken van opening busbrug

Zwolle staat morgen (zaterdag 9 februari) in het teken van de opening van de nieuwe busbrug. Er worden allerlei festiviteiten georganiseerd rondom het betonnen kolos dat de stadsbussen naar de nieuwe plek aan de zuidzijde van het station leiden.

’s Ochtends kun je deelnemen aan de Busbrugloop. Voor kinderen t/m 12 jaar is er een route van circa 2 km. De start van de Kidsrun is om 10.00 uur. Iedereen die ouder dan 12 jaar is, kan een of twee rondjes van circa 3 km over onder andere de busbrug en het nieuwe busstation hardlopen.

Busbrug Zwolle
Foto: ProRail


De start hiervan is om 10.30 uur. Let wel: de busbrug en het busstation zijn deze ochtend alleen toegankelijk voor deelnemers aan de Busbrugloop. Vanaf 13.00 uur is het terrein open voor het overige publiek. De inschrijfprocedure voor de busbrugloop is inmiddels gesloten. De busbrug en het busstation zijn tijdens de Busbrugloop alleen toegankelijk voor deelnemers aan de loop. Vanaf 13.00 uur is het terrein open voor het overige publiek.

Vanaf 13.00 tot 17.00 uur kun je vrij over de busbrug en het nieuwe busstation lopen en genieten van bussen in verschillende soorten, maten, kleuren, vormen en jaartallen. Bijvoorbeeld deze Saurer 4 uit 1950, GVA 22 uit 1968, Nefkens 55 uit 1979 en VAD 3931 uit 1988. Elke bus is een bezienswaardigheid, maar sommige bussen zijn extra bijzonder omdat er deze middag singer-songwriters, theatermakers en verhalenvertellers in optreden. Krijg je het koud? Dan warm je je lekker op in de grote tent of aan de lekkernij die je bij foodtrucks kunt kopen.

Muziek
Overdag kun je op en rond het festivalterrein genieten van muziekoptredens, maar van 17.00 tot 20.00 uur wordt het echt een muzikaal feest! Of je nu houdt van bekende liedjes in een nieuw jasje, Hollandse meezingers, rapmuziek, Nederlandse funk, hiphop of pop of liever zelf je eigen karaokelied uitzoekt: kom, zing en swing mee!

Busbrug Zwolle


Hoe kom je op het festivalterrein?
Vanuit de reizigerstunnel kom je met de trap of lift op het nieuwe busstation en op de busbrug. Het advies is om wandelend of op de fiets naar het station te komen. Je fiets parkeer je het meest gemakkelijk aan de Hanzelandzijde. Kom je toch met de auto? Dan kun je die tegen betaling parkeren in een van de parkeergarages aan de Hanzelaan.

Busbrug Zwolle
Back to top button