Zwolle stapt over op kentekenparkeren

Op steeds meer plekken in en rondom het Zwolse stadshart, kunnen inwoners en bezoekers de komende weken parkeren op basis van het kenteken van de auto.

Het gaat hier om het betaald parkeren op straat en op gemeentelijke parkeerterreinen zonder slagboom. Vanaf deze week kunnen automobilisten bij de parkeerautomaten aan de Van Karnebeekstraat en Burgemeester Drijbersingel met het kenteken parkeren en uitsluitend met de pinpas betalen.

‘Cashless’
Voor de invoering van kentekenparkeren plaatst de gemeente Zwolle de komende weken ‘cashless’ parkeerautomaten in de stad. Dagelijks worden er ongeveer tien exemplaren van de in totaal 170 parkeerautomaten geplaatst. Bij de automaat kan men niet meer met muntgeld betalen maar alleen met de pinpas. Het belparkeren blijft mogelijk.

Geen muntgeld meer
Betaald parkeren in Zwolle verandert vanaf januari 2016 met de invoering van kentekenparkeren. Nieuw is dat autobezitters bij de parkeerautomaat het kenteken moeten invoeren en niet meer met muntgeld kunnen betalen. Een papieren vergunning, bezoekerskaart of kaartje uit de parkeerautomaat achter de autoruit, behoort daarmee ook tot het verleden.

Alle houders van een parkeervergunning krijgen deze week informatie over de overgang naar kentekenparkeren. Meer informatie en animatie ‘Ken je kenteken’ staan op de website www.zwolle.nl/kentekenparkeren.

Back to top button