Zwolle trapt 2 juli zomer af met nieuw festival aan Thorbeckegracht

Kom naar de Thorbeckegracht in Zwolle en geniet van 2 tot en met 4 juli live van wervelende shows door internationale topacrobaten, verhalenvertellers en dichters en rootsmuzikanten uit alle windstreken. Met je voetjes in het gras, net zoals het vroeger was. Hieronder de line-up.

Vrijdag 2 juli

Naïf en onschuldig; de Duitse jongleurs Tobi & Finn laten zich meeslepen door de muziek en spontane impulsen. Muzikant, cabaretier en columnist André Manuel is grofgebekt, geëngageerd, bikkelhard en veelzeggend. De Groningse singer-songwriter Florian Wolff is organisch, oerkrachtig, dicht bij het hart. Hij was finalist in de Grote Prijs, FM Serious Talent en werd meermaals teruggevraagd door Lowlands. De energieke Banda Matatu speelt een kleurige blend van Afro-Caribische grooves, afrobeat, chakacha en afro-jazz. Topacrobaat Ray Cardoze uit Curacao is een absolute krachtpatser aan het verticale koord. Spectaculaire trucs van en óp hoog niveau!

(tekst loopt door onder foto)

Zaterdag 3 juli 

De Amerikaanse actrice, zangeres en vertelster Cené Hale (vml. Boom Chicago comedy theater) vertelt en zingt The Great Deception: Slechts 1,1% van de bijbel bestaat uit woorden gesproken door vrouwen. Hoe groeit een meisje op in Bible Belt America? Alex en Liza uit Oekraïne behoren tot de absolute high class van de internationale circuswereld. En dan Americana op zijn best van Simon Keats en jazz, western swing, roots en gypsy en af en toe een vleugje traditionele country van Franklin D. Jones onder leiding van contrabassiste en zangeres Nathalie Schaap. Topacrobaat en aereal streps artiest Sera Richter uit Duitland schittert nu hier maar stond ook op Oerol en Festival Circolo.

(tekst loopt door onder foto)

Banda Matatu.

Zondag 4 juli 

Schrijver en dichter Sjoerd Kuyper heeft weinig woorden nodig om de ingrijpendste gebeurtenissen in ons leven te beschrijven: verdwijnende jeugd, blijvende liefde, af en toe een scheut van woede om wat de schoonheid in de weg staat. Pianist Roel Spanjers begeleidt je in De New Orleans Vintage Voodoo Piano op een reis door de muziek van New Orleans. Van Afrikaanse slavenritmes en Franse militaire marsmuziek tot Creoolse klanken uit Haïti, gospel uit de kerken, blues uit de katoenvelden, de allereerste jazz en later ook de ruige R&B. Gevaarlijk en grappig circus van de Belgische Fred & Bert. Het liefst met vers geslepen keukenmessen. Son de Aquí is een smeltkroes van internationale topartiesten die de folklore van Mexico, Cuba en Colombia mengen met urban hiphop, reggae en elektronica.

Over Festival Het Tussenland 

Festival Het Tussenland is een festival voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. Festival Het Tussenland vindt plaats in de eerste twee weken van juli en wordt geheel Coronaproof uitgevoerd. Er zijn live optredens met publiek langs de oude stadsmuur in Zwolle, er zijn online shows en talkshows om thuis te kijken en er zijn audiotours in Zwolle en de regio die je met behulp van je smart phone kunt volgen.
Tickets en programma: www.festivaltussenland.nl

Back to top button