Zwolle trekt de portemonnee voor diversiteit: 1,4 miljoen euro

De gemeente Zwolle wil de komende vier jaar 1,4 miljoen euro uitgeven aan diversiteit en inclusie. Dat staat in een beleidsplan dat vandaag (donderdag) openbaar is geworden.

Zwolle gaat flink de portemonnee trekken op het gebied van diversiteit en inclusie. GroenLinks-wethouder Dorrit de Jong laat vandaag weten dat het College in Zwolle de komende vier jaar liefst 1,4 miljoen euro gaat besteden aan haar Beleidsplan ‘Omarm het Verschil’. Daarin worden tal van (minderheids)groeperingen ondersteund en zal de gemeente nieuwe initiatieven ontplooien op het gebied van bijvoorbeeld discriminatie en racisme.

De Jong: ‘Diversiteit gaat over het bestaan van verschillende kenmerken tussen mensen. Zichtbare kenmerken, zoals leeftijd en etniciteit. En onzichtbare verschillen, zoals een beperking of ziekte. Inclusie gaat over het accepteren van die kenmerken en zorgen dat iedereen kan meedoen. Het gaat over het tegengaan van discriminatie en bevorderen van zelfstandigheid van alle inwoners. Over het tegengaan van uitsluiting en alleen zijn. Over je veilig en vrij voelen om wie je bent. Hier gaan we de komende jaren in de stad hard aan werken.’

Financiƫn
Goedkoop zijn de plannen van de GroenLinks-wethouder niet voor de Zwollenaren. In 2023 wordt er 424.000 euro voor uitgetrokken. In 2024, 2025 en 2026 elk jaar 324.000 euro. Dat geld gaat naar onderwerpen zoals antidiscriminatie, gendergelijkheid, regenboogbeleid en mensenrechten.

Back to top button