Zwolle Unlimited besluit festival af te gelasten

Ook het Festival Zwolle Unlimited zal dit jaar niet plaatsvinden. ‘Wij staan voor een voldongen feit, maar hebben alle begrip voor het besluit van onze overheid’, zegt organisator Rob Bults.

Tot op de dag van gisteren hadden het productieteam, de programmeurs en de stagiaires van festival Zwolle Unlimited toegewerkt naar het festival dat steevast plaatsvindt in of nabij het eerste weekeinde van juni. ‘We vonden dat we dat verplicht waren aan het publiek, aan de artiesten en aan onze leveranciers. Want één ding hebben we in deze tijd van zelfisolatie wel kunnen constateren: kunst en cultuur zijn van onschatbare waarde in een mensenleven’, meent Bults.

De organisatie van het festival denkt vooral aan de gevolgen voor artiesten én medewerkers die als gevolg van het overheidsbesluit zonder werk komen te zitten. ‘We hopen hen waar mogelijk te ondersteunen. Wij danken iedereen voor het in ons gestelde vertrouwen. We blijven creatieven die altijd kijken naar mogelijkheden. Als zich na 1 juni de gelegenheid voordoet om het publiek, én de artiesten, een kleinschalig evenement aan te bieden, dan zullen we dat zeker doen’, besluit Bults.

Back to top button