Zwolle vangt opnieuw vluchtelingen op in Hotel Lumen

De staatsecretaris heeft de burgemeester van Zwolle gisteravond dringend verzocht om extra crisisnoodopvang te regelen. Lumen Hotels & Events aan het Stadionplein 20 is bereid gevonden om deze crisisnoodopvang in Zwolle te verzorgen. Vanaf morgenavond worden er 35 kamers beschikbaar gesteld. Het gaat om de opvang van maximaal 70 asielzoekers voor de periode van een week.

Half juli heeft het hotel ook haar deuren geopend voor de opvang van asielzoekers. De opvang is toen, volgens de gemeente, naar ieders tevredenheid verlopen. ‘Omdat de eerdere ervaringen positief waren, kon de opvang dit keer snel worden geregeld. Ook nu zijn omliggende bedrijven ge├»nformeerd over deze tijdelijke maatregel’, aldus de gemeente in een persbericht.

‘Onhoudbare situatie’
Burgemeester Peter Snijders: ‘Met het aanbieden van deze crisisnoodopvanglocatie draagt Zwolle bij aan de onhoudbare situatie die in het aanmeldcentrum in Ter Apel is ontstaan. Wij zijn Hotel Lumen erg dankbaar dat zij zo snel hebben kunnen schakelen en de eerste asielzoekers morgenavond al kunnen worden ontvangen.’

Eerder bepaalde het College in Zwolle ook al dat er een cruissechip met 84 vluchtelingen in Holtenbroek mag aanmeren voor maximaal vijf weken. Bewoners waren verontwaardigd, omdat zij dat nieuws vooral uit de media moesten vernemen. Ook vinden zij dat er aan de Klooienberglaan al voldoende overlast is waar de politie weinig aan doet.

Back to top button