Zwolle weer opgeschrikt door autobranden in Aa-landen en Stadshagen

In de nacht van dinsdag op woensdag moesten de hulpdiensten twee keer uitrukken voor autobranden in de Dollard (Aa-landen) en Nijerwalstraat (Stadshagen). Op beide locaties was het niet de eerste keer dat er voertuigen in de brand stonden. De politie vermoed (opnieuw) brandstichting.

Rond 1.35 uur werd aan de Dollard een autobrand ontdekt op de parkeerplaats voor de flat. Bij aankomst van de brandweer stonden twee auto’s in lichterlaaie. Vermoedelijk is de brand bij één voertuig ontstaan, waarna de vlammen zich door de harde wind konden uitbreiden naar de auto ernaast. Beide auto’s zijn volledig verwoest door de brand. De brandweer had door de harde wind wat moeite met het doven van de vlammen.

(tekst loopt door onder foto)

Foto: Stefan Verkerk

De politie houdt rekening met brandstichting en laat de recherche woensdag overdag onderzoek doen bij de voertuigen. De auto’s zijn afgezet met roodwit lint.

Bijzonder detail is dat het de tweede brand is op dezelfde parkeerplaats in iets meer dan een half jaar tijd. In de nacht van maandag 5 oktober woedde op enkele meters van de brand van vannacht ook al een forse autobrand. Bij die brand raakten drie voertuigen flink beschadigd. Ook toen werd er rekening gehouden met brandstichting.

(tekst loopt door onder foto)

Foto: Stefan Verkerk

Stadshagen
Om 03.33u werd de brandweer opnieuw gealarmeerd, dit keer voor een autobrand aan de Nijerwalstraat in Stadshagen. Daar stond opnieuw een auto volledig in lichterlaaie. De laatste keer dat dit op exact deze locatie gebeurde was op 3 december vorig jaar. Net als toen stond er nu een dure Mercedes in brand. De brandweer kon de brand snel onder controle krijgen, het nablussen heeft enige tijd geduurd. Ook deze brand gaat de politie onderzoeken.

Foto: Stefan Verkerk
Back to top button