Zwolle wil kinderen uit Lesbos opvangen

De gemeenteraad van Zwolle heeft zich – op de VVD na – massaal uitgesproken voor de opvang van alleenstaande vluchtelingenkinderen op Lesbos.

‘Er zijn van die momenten in je leven dat je weet dat je gewoon tot actie moet overgaan. En dit is zo’n moment’, sprak ChristenUnie-raadslid Ruth Stoorvogel maandagavond in de gemeenteraad. Een motie stelde voor dat Zwolle een brief naar het kabinet zou sturen met de mededeling dat de stad open staat voor het opnemen van ontheemde kinderen die nu in vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos zitten

Handvol
Wethouder Klaas Sloots zal nu namens de gemeente Zwolle een brief sturen, waarin hij meldt dat Zwolle bereid is bij te dragen aan de opvang van ontheemde vluchtelingenkinderen. ‘Het gaat maar om een handvol’, zegt Stoorvogel.

VVD
Alleen de VVD is tegen de motie. ‘Wij vinden de beelden ook verschrikkelijk, maar dit probleem moeten we op landelijk en Europees niveau oplossen’, zegt fractievoorzitter Thom van Campen. ‘Dat de gemeente Zwolle een oplossing kan vinden is ijdele hoop.’

Reguliere (nood)opvang
Eerder werd al bekend dat de burgemeester van Zwolle is gesprek is met het COA om te kijken of er in de nabije toekomst ook mogelijkheden zijn voor reguliere (nood)opvang in de regio IJsselland.

Een reactie

Back to top button