Zwolle wil directe spoorverbinding met Duitsland

Met een directe treinverbinding tussen Zwolle en Münster denken burgemeester en wethouders van Zwolle de netwerkfunctie van Zwolle te versterken.

Nu al is Zwolle na Utrecht het tweede spoorknooppunt in ons land met verbindingen in acht richtingen. Daarin ontbreekt nog een directe verbinding met Duitsland. Samen met provincie Overijssel en de regio’s Zwolle enTwente wil de provinciehoofdstad nu onderzoeken wat nodig is om vanaf 2026 een directe treinverbinding tussen Münster en Zwolle mogelijk te maken.

15.000 euro voor onderzoek
De overheden aan weerszijden van de grens hechten belang aan de aanleg van een doorgaande spoorverbinding tussen Zwolle en Münster. Met zo’n verbinding ontstaat er een doorgaande verbinding tussen de Noordvleugel van het Ruhrgebied en de Noordvleugel van de Randstad en krijgt Zwolle de gewenste directe verbinding met het Duitse achterland. Daarom wil Zwolle graag deelnemen aan het onderzoek, dat op verzoek van zowel de Nederlandse als Duitse partners door de Euregio wordt getrokken.  Zwolle draagt daarom 15.000 euro bij in de kosten van het onderzoek en neemt deel in de werkgroep die het onderzoek begeleidt.

Reacties

  1. Doortrekken van de Hanzelijn maakt een snelle verbinding van Amsterdam over Zwolle naar Munster en verder.

Back to top button