Zwolle wil het Silicon Valley van Overijssel worden

Zwolle staat in 2020 in de steigers. Overal in de stad vinden bouwwerkzaamheden plaats. Huizen, kantoren en appartementen schieten als paddenstoelen uit de grond. In een serie belichten we telkens één bijzonder project. We trappen af met de IT-factory aan de Zwartewaterallee 3-4 die van Zwolle het Silicon Valley van Overijssel moet maken. Oplevering eerste fase: eind 2020.

Het gebouw maakt onderdeel uit van de onderwijsboulevard aan de Zwartewaterallee en is gepositioneerd tussen het Deltion College en het Cibap. In de IT Factory moet een diversiteit aan bedrijven, die zich bezighouden met IT, hun onderdak gaan vinden. Liefst 13.000 m2 is beschikbaar. De internetreuzen Versio en Yourhosting hebben inmiddels een langdurig huurcontract afgesloten. Eind 2020 moet de eerste fase van het project worden opgeleverd.

De huurders vestigen zich in een open omgeving, waarin ze makkelijk kennis en ervaring kunnen delen en profiteren van elkaars netwerk en relaties. De lat is hoog gelegd als het gaat om klimaat, IT Factory wordt ‘all electric’. De uitstraling is industrieel – geen wanden of plafonds en veel lichte open ruimtes.

Het ruime toch compacte gebouw langs de Zwartewaterallee wordt noch schoolgebouw noch kantoorgebouw, maar een dynamische mix van functies waardoor het juiste klimaat ontstaat voor vruchtbare ontmoetingen tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Drie groene kantoortuinen
Het volume draait als een acht-vorm om twee grote centrale atria, waardoor ook de werkplekken aan de binnenzijde van het gebouw van daglicht worden voorzien. De atria zijn het centrum van de activiteit, en worden door een centrale hal aan de voorzijde verbonden. Deze hal ligt in het verlengde van de grote, uitnodigende entree. Daarnaast, parallel aan de hal, doorkruist het bestaande voetpad een verrijkt groengebied op het Zuid-Westen. In drie groene kantoortuinen op de tweede en derde verdieping is eveneens ruimte voor rust en ontspanning.

De ingangen tot 220 ondergrondse parkeerplaatsen zijn aan de andere zijde van het gebouw geplaatst om de rust van het groen zo min mogelijk te verstoren.

Feiten:

– 220 parkeerplaatsen beschikbaar
– 13.000 m2
– 5 minuten loopafstand centrum zwolle
– 12 minuten loopafstand treinstation
– supersnel glasvezelnetwerk beschikbaar
– groene, moderne, duurzame werkomgeving
– diversiteit in bedrijven / onderwijs & startups

Kijk hier voor meer info.

Back to top button