Zwolle zoals de stad nooit eerder te zien was

De straten van Zwolle zijn leeg, bijna iedereen is thuis vanwege de coronacrisis. Zwollenaar Mart Gombert maakte beelden van de verlaten binnenstad. Hanneke Poelmans schreef er een gedicht bij, dat werd ingesproken door Rob Kolenbrander.

Het idee kwam van Mart Gombert, die met MG Creative videoproducties maakt. Op zondagmiddag liep hij een rondje door de stad om beelden te maken van de lege straten. Hij zette de beelden achter elkaar, vond een bijpassend muziekstuk en zocht naar iemand die er een tekst bij kon schrijven.

Inspiratie
Die vond hij in Hanneke Poelmans, zelfstandig tekstschrijver met haar bedrijf PuntPoef. Zij was meteen enthousiast. ‘Ik zag de prachtige, verstilde beelden van Mart, en ik kreeg meteen inspiratie. In twee uur tijd heb ik aan één stuk door de tekst geschreven.’ Die vervolgens werd ingesproken door Rob Kolenbrander.

Trots
Gombert: ‘Halverwege de video begint de muziek aan te zwellen. De tekst verandert van langzaam en serieus, naar enthousiast en hoopvol. Hiermee laten we de veerkracht van Zwolle zien, die ze de afgelopen tijd heeft laten zien. Wij zijn trots op onze stad en dat willen we laten zien met deze video.’

Een reactie

Back to top button