Zwollenaar ernstig gewond door vuurwerk

Een 56-jarige bewoner van de Kolbleikolk is maandagavond 29 december ernstig gewond geraakt bij vervaardiging van vuurwerk in zijn woning, waarbij een ontploffing en brand ontstond. Hij werd met ernstige verwondingen aan zijn gezicht en handen naar aanvankelijk de Isalaklinieken en later naar een Groninger ziekenhuis gebracht.

De brandweer bluste de brand en op haar advies werd, na aantreffen van chemicaliën en onderdelen/grondstoffen voor de vervaardiging van vuurwerk, besloten de beide naastgelegen woningen uit veiligheidsoverwegingen te ontruimen. De straat werd afgezet en brandweer, ambulancevervoer en politie waren voorbereid op eventuele calamiteiten

Explosieve stoffen
Omdat onduidelijk was in welke mate sprake was van gevaarzetting voor de omgeving (door de aanwezigheid van aangetroffen middelen en stoffen in het huis) werd de expertise van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Er bleek geen sprake te zijn van de aanwezigheid van explosieve stoffen –sec-, maar de combinatie van stoffen en de foute behandeling daarvan heeft vermoedelijk tot een explosie en brand geleid.

Naar het ontstaan van het incident en tegen het slachtoffer wordt een nader onderzoek ingesteld.

Back to top button