Zwollenaar tijdens vissen met dochtertje met mes bedreigd

misdaad.politiezwaailichtDe politie stelt een onderzoek in naar een gewelddadige diefstal van een grijze Ford Focus. Dit gebeurde op zondag 12 oktober bij het Overijsselskanaal toen een 38-jarige Zwollenaar daar zat te vissen en hij werd bedreigd door een man met een steekvoorwerp. De politie zoekt ook contact met getuigen, waaronder twee fietsers.

De Zwollenaar zat omstreeks 18.30 uur in het gezelschap van zijn dochtertje te vissen. Het viel hem op, dat onder het viaduct van de Ganzepan een man hem stond te observeren. Niet veel later sprak deze hem aan. De visser vond dat de man vreemd gedrag vertoonde en plotseling werd hij vastgepakt. De verdachte eiste daarbij de autosleutels van de Zwollenaar. Er ontstond een worsteling en plotseling werd het slachtoffer met een steekvoorwerp bedreigd.

Gevlucht met gestolen auto
De onbekende man bleef zijn autosleutels opeisen en om te voorkomen dat de situatie voor zijn dochter escaleerde, gooide hij de sleutel bij hen vandaan.
De man pakte de sleutels en ging er in de auto van de Zwollenaar vandoor via de Zwolsweweg in de richting van het viaduct. Het gaat om een grijze Ford Focus met het kenteken 63 JT-FN. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en heeft vader en dochter op het politiebureau opgevangen en een eerste verklaring opgenomen.
De auto staat landelijk gesignaleerd. De politie adviseert om geen eigen actie te ondernemen, maar bij aantreffen de politie te bellen.

Signalement verdachte
Het signalement van de verdachte: Blanke man, hij wordt op 35 jaar geschat en is ongeveer 1.80 m lang. Hij heeft een tenger postuur en gemillimeterd haar. Ook heeft hij een ietwat ingevallen gezicht. Hij droeg zondag een legergroene jas met grote zakken, een spijkerboek en donkere schoenen.

Getuigen gezocht
Vlak voor het incident moesten twee fietsers voor de man uitwijken omdat hij op het fietspad stond. De politie wil graag met deze mensen spreken. Misschien zijn er ook andere mensen die iets over de man en de gestolen auto weten. Het telefoonnummer van de politie is 0900-8844.

Back to top button