Zwollenaar mishandelt BOA op Grote Kerkplein

Bij de politie kwam op vrijdag 2 september omstreeks 00.15 uur een melding binnen van mishandeling en belediging van toezichthouders van de gemeente.

Twee toezichthouders constateerden dat er een bus geparkeerd stond op een plaats, op het Grote Kerkplein in Zwolle, waar dit niet was toegestaan. Bij de bus stond een groep van vijf mannen. Toen de bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s)  de bestuurder vroegen om de bus te verplaatsen werden zij genegeerd en er kwam geen actie om de bus ergens anders te parkeren. De BOA  besloot daarop om een bekeuring uit te schrijven. Hier reageerde de bestuurder van de bus wel op door hem uit te schelden met beledigende en bedreigende teksten. De toezichthouder deelde de bestuurder mede dat hij was aangehouden voor het beledigen van een ambtenaar in functie. De man wilde er toen vandoor gaan. Toen de toezichthouder dit probeerde te beletten kreeg hij meerdere duwen en een forse vuistklap tegen zijn middenrif. De bestuurder is in zijn bus gesprongen en met hoge snelheid weggereden.

De gealarmeerde politieagenten zijn meteen in de omgeving van het centrum gaan zoeken naar de betreffende bus en bestuurder. Tijdens het uitkijken hiernaar werden de agenten zelf ook door een man, die over de Nieuwstraat liep, beledigd. Deze man, 45 jaar uit Zwolle,  hebben zij aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Even later gaven de betreffende toezichthouders aan dat de man die één van hen had beledigd en mishandeld hadden zien rijden in de binnenstad. De agenten troffen deze man aan op de Melkmarkt en hebben hem buiten heterdaad aangehouden. Dit betrof een 21-jarige man uit Zwolle.
De man is opgesloten voor nader verhoor.

Back to top button