vrijdag , 29 september 2023

Zwollenaar overlijdt in cellencomplex na arrestatie aan Hogenkampsweg

Een 40-jarige man uit Zwolle is gisteren (zaterdag) overleden nadat hij was ingesloten in het cellencomplex van de politie in Zwolle.

Rond het middaguur kreeg de politie een melding dat een man in een supermarkt aan de Hogenkampsweg mensen zou lastig vallen. Personeel van de supermarkt zette de man buiten de deur, waar hij verder ging met het lastigvallen van mensen. Zo zou hij onder andere iemand uit een auto hebben geprobeerd te trekken. De politie heeft de man aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich waarna hij onwel werd. De ambulance was snel ter plaatse om de man te controleren. Na onderzoek bleek dat de man overgebracht kon worden naar het cellencomplex in Zwolle waar hij werd ingesloten. Kort daarna werd de verdachte weer onwel. De man is ondanks een poging om hem te reanimeren overleden.

Onderzoek door de rijksrecherche
De rijksrecherche is een onderzoek gestart. Dit is gebruikelijk wanneer een arrestant overlijdt. Zolang dat onderzoek loopt worden er verder geen mededelingen gedaan.

4 reacties

  1. is niet gek dat hij onwel werd met veel *mensen* op zijn lijf die hem vasthouden en met zijn broek half aan zijn lijf op de koude stoep duurde lang voor ze hem wat onder zijn hoofd legde hij lag met zijn blote benen en hoofd op de stoep…… complimenten voor de dame die erbij was en hem kalmeerde! heb het aanschouwd vanaf dat hij in de winkel was tot afvoering maar triest dat het zo moet

  2. Er was een kleine auto van de dokter post geweest maar geen ambulance en met stuk of 5 a 6 man op je liggen en daar bij lag hij is de politie busje en er lagen toen ook twee agenten op hem ja wat moet je er van denken ook kreeg hij klappen van de agenten zo als ik van mijn kant kon zien ik wens de familie van deze man heel veel sterkte toe

    • Als de dokter er is bij geweest, dan zou de situatie wel goed zijn geweest toch. Iemand die dan op dat moment een ambulance zou moeten hebben dan was de ambulance wel gekomen. Trieste situatie waar niemand wat aan kan doen denk ik. Voor de nabestaanden heel veel sterkte.

    • hij beet wel van zich af had 1 agent in zijn been gebeten