Zwollenaren aangehouden na inval hennepkwekerij

Na een tip van een alerte melder is gisteren (donderdag) rond 23:00 uur in Giethoorn een hennepkwekerij ontdekt. De politie heeft drie verdachten aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Twee van hen komen uit Zwolle.

Er werd een sterke henneplucht geroken rondom de woning. De politie is daarom op onderzoek uitgegaan en ontdekte de kwekerij. Om de kwekerij te kunnen ruimen, werd de stroom afgesloten. Daardoor kwam er teveel koolstofmonoxide vrij en werd een agent onwel. Hij is nagekeken door de ambulance en gelukkig bleek al snel dat alles in orde was.

GRIP 1
Hierdoor werd wel tijdelijk een GRIP 1 afgekondigd. Dat betekent dat er coördinatie nodig is tussen de verschillende hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance). Voor de veiligheid van omwonenden zijn een aantal woningen ontruimd. Bewoners konden gelukkig al snel weer terug naar hun huis.

Toen de situatie veilig werd verklaard, konden we verder met de ruiming. In de woning troffen we diverse materialen voor de productie van hennep. Daarnaast vonden we grote hoeveelheid henneptoppen. Planten werden niet aangetroffen.

Drie verdachten aangehouden
Op dat moment bevonden zich drie personen in de woning, waaronder een bewoner. Het gaat om een man uit Giethoorn. Daarnaast zijn twee mannen van 28 en 31 jaar uit Zwolle aangehouden.

Back to top button