Zwollenaren krijgen taakstraf voor boerenprotesten bij Albert Heijn

De rechter heeft twee Zwollenaren (20 en 37 jaar) vandaag (vrijdag) een taakstraf van 120 uur opgelegd voor hun aandeel in de boerenprotesten op 4 juli bij het distributiecentrum van Albert Heijn op industrieterrein de Marslanden.

De Zwollenaren waren naar de protesten gekomen om steun te betuigen aan de boeren die zich daar verzamelden om actie te voeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ze waren zelf geen boer.

Bierflesjes gooien
Tijdens de protesten werd er volgens het Openbaar Ministerie met bierflesjes naar de politie gegooid. De 20-jarige man uit Zwolle zou daarnaast een lont hebben aangestoken en die brandend naar de politie hebben gegooid. De man heeft zijn daad bekend, net als het gooien van bierflesjes. Ook de 37-jarige Zwollenaar heeft toegegeven dat hij met een fles heeft gegooid.

Het OM eiste vier maanden gevangenisstraf tegen de Zwollenaren, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Daar ging de rechter niet in mee. Ze krijgen een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van één maand. Ook moeten ze ieder een boete van 410 euro betalen.

Back to top button