Zwollenaren mogen per 1 januari fiets niet meer voor woning parkeren

In delen van Zwolle mogen bewoners straks hun fiets niet meer voor de woning parkeren. De fractie van de VVD vindt dat vreemd voor een stad die de fiets juist wil promoten. Ze stelt vragen aan het College.

Bewoners van de Stationsbuurt mogen hun fiets vanaf 1 januari niet meer voor de deur parkeren en aan de Melkmarkt kan je je vertrouwde tweewieler ook niet voor je woning kwijt. De gemeente wil fietsgebruik stimuleren en het verbaast de VVD daarom dat het fietsparkeren ontmoedigd lijkt te worden. VVD-raadsleden Johran Willegers en Annemee van de Klundert stellen daarom schriftelijke vragen aan het college.

‘De VVD vindt het belangrijk dat Zwollenaren hun fiets bij hun huis kunnen parkeren. Omdat we fietsgebruik willen stimuleren, is onze fractie verbaasd dat sommige mensen ontmoedigd lijken te worden de fiets te pakken’, aldus het duo.

Stationsbuurt
‘Er is bijvoorbeeld geen mogelijkheid voor bewoners aan de Melkmarkt hun fiets te stallen bij hun woning en recent werd de Steenstraat fietsvrij verklaard. Daarnaast vernamen de bewoners van de Stationsbuurt in een gemeentelijk schrijven van 26 augustus dat het na de jaarwisseling verboden is hun vertrouwde tweewieler voor hun eigen voordeur te plaatsen. De reden zou overlast zijn die, blijkt uit navraag, niet herkend wordt in de buurt. Onze fractie denkt dat er andere mogelijkheden zijn zoals speciale stickers die af te halen zijn op het Stadskantoor voor bewoners’ stellen Willegers en Van de Klundert.

Back to top button