Zwollenaren ontvangen meeste kerstkaarten van Nederland

Inwoners van Zwolle ontvangen de meeste kerstkaarten van alle hoofdsteden in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.

In 2020 stuurden we vaker een kerstkaart dan het jaar daarvoor. In het noorden zijn de inwoners het meest geliefd, zij ontvangen het vaakst een kerstkaart, blijkt uit het onderzoek van Kaartje2go. Corona heeft grote inpact op de hoeveelheid kerstkaarten die we in Nederland sturen, zegt het bedrijf. Vorig jaar zag de kaartenwebshop bijna een verdriedubbeling van het aantal ontvangen kerstkaarten.

Zwolle
Hoewel Zwolle de kerstkaarten-hoofdstad van Nederland is scoort Overijssel gemiddeld. De provincie staat op de zevende plek van de meest ontvangen kerstkaarten. Binnen de provincie gooien de postbezorgers de meeste kaartjes door de bus bij inwoners van Ossenzijl, Willemsoord en Colmschate. Maar in Mariƫnberg, Enschede en Wilsum kan de postbode rustig aan doen. Daar worden de minste kerstkaarten ontvangen.

Voor het onderzoek is het gemiddeld aantal kaarten berekend door het aantal ontvangen kaarten per gemeente, provincie of gewest te delen door het aantal inwoners. De gewesten zijn gebaseerd op de vier landsdelen die het CBS hanteert. De tijdsperiode waarover is gemeten is van 1 oktober 2020 tot en met 2 januari 2021.

Back to top button