Zwollenaren winnen EK Fietskoerieren

Tijdens het EK Fietskoerieren in Wenen is Jonneke Sterk uit Zwolle kampioen geworden. Bij de mannen werd Ruben Hiddink uit Zwolle voor de tweede keer de beste. In 2015 werd Hiddink ook al Europees kampioen en vorig jaar werd hij wereldkampioen.

Aan het EK namen zo’n 500 deelnemers deel uit heel Europa. Sterk en Hiddink wonnen in de categorie Cargorace. Cargobikes zijn vrachtfietsen waarbij meer dan 100 kilo kan worden vervoerd. De vracht wordt voorop de fiets geplaatst.

Extra lusje voor extra punten
Jonneke Sterk had niet verwacht dat ze zou winnen. De bedrijfsleider van Cycloon Fietskoeriers Zwolle schat in dat ze wel weet waarom ze heeft gewonnen. ‘Alle extra opdrachten die er waren heb ik gedaan. Zo had ik flink wat punten. En ik kwam precies binnen de tijd binnen. Eerlijk gezegd dacht ik dat iemand anders zou winnen. Ik dacht dat zij sneller was, maar toen hoorde ik mijn nummer.’

Fietskoerieren geprofessionaliseerd
‘Het is geen toeval dat we veel winnaars afleveren’, vertelt algemeen directeur Marieke Snoek (zelf ook oud-kampioen). Inmiddels telt Cycloon vier Europees kampioenen. ‘Voor ons is fietsen echt een ambacht. We zijn een modern professioneel logistiek bedrijf.’

200 Fietskoeriers
Naast Ruben en Jonneke was er meer goed nieuws: Bij de dames werd Elke Oude Weernink van Cycloon Fietskoeriers Groningen tweede. Sjoerd Rep – ook van Cycloon Fietskoeriers Groningen – werd derde bij de mannen. Cycloon heeft tien fietskoeriersvestigingen in Nederland. In totaal werken een kleine 200 fietskoeriers bij Cycloon.

Back to top button