Zwols duo gaat 35.000 kilometer fietsen

Een wereldreis op de fiets klinkt als een uitdaging? Voor Gijs en Annebeth uit Zwolle is dit straks werkelijkheid. Zij gaan namelijk samen met hun twee honden Huub & Liska de wereld over fietsen. Een tocht door weer en wind, meerdere continenten en vele culturen.

Na maanden van voorbereidingen ruilen zij hun vertrouwde woning in voor twee fietsen en gaan zij komend voorjaar de wereld rond fietsen. Het vertrek vindt plaats vanuit Zwolle waarna zij hun weg gaan vervolgen door Europa om vervolgens de Pan-American Highway te gaan fietsen die loopt van Alaska tot onderaan het puntje van Chili. Het plan is om gemiddeld 100 kilometer per dag te gaan fietsen en rond te komen met een gemiddeld budget van 20 euro per dag.

Fietsen met een doel
De wereldreis van meer dan 35000 kilometer zal niet zonder betekenis zijn, met deze reis proberen zij namelijk meer bewustheid te creëren rondom de impact van reizen op het milieu en het dierenleed wat er wereldwijd plaatsvind. Met hun reis en blog hopen zij de lat lager te leggen voor andere reizigers en willen zij laten zien dat het mogelijk is om duurzamer en met dieren te reizen. Ook zal er geld gaan worden ingezameld voor een goed doel dat waterfilters verspreid in rampgebieden. De reis is te volgen via greentravelguru.com

Back to top button