Zwols journalistenduo laat onbekend Spanje zien

Bijna 500 pagina’s vakantieplezier, ruim 830 foto’s. Tientallen informatieve kaarten. Dat biedt de e-reisgids over de Zuid-Spaanse kust Costa de la Luz, het land van de glimlach. Het laat het onbekende deel van Spanje zien waarvan de kust nog niet is dicht gebouwd met beton. De makers zijn het Zwolse journalistenduo Janine Stougie en Walter Devenijns. Voor meer informatie: https://campersmuikjegaatlos.nl

Het e-book is gemaakt na een camperreis van acht maanden langs de prachtige kust en door het indrukwekkende binnenland. Alle steden en dorpen zijn bezocht en elke zandkorrel werd bij wijze van spreken tegen het licht gehouden tijdens de zoektocht naar bijzondere plekjes en andere wetenswaardigheden.

Instinct
Wat Walter Devenijns en Janine Stougie dertig jaar als journalist deden doen ze nu nog steeds. Nieuwsgierig zijn, vragen stellen en op onderzoek uitgaan. Leidde dat ‘alles willen weten-instinct’ vroeger tot verhalen in de Nederlandse dagbladen, tijdschriften en persbureaus, nu heeft het dus gezorgd voor een uitgebreide Spanjegids.

15.000 foto’s
De afgelopen maanden heeft het Zwolse journalistenduo onder meer 15.000 foto’s doorgeploegd, tientallen kaarten gemaakt en de opmaak van het digitale boek ter hand genomen. Wat het schrijvende stel zelf maar al te vaak in reisgidsen miste (te oppervlakkig, te commercieel), heeft het nu goed gemaakt met de publicatie van dit rijk geïllustreerde boek. Het grote voordeel van dit werk is dat het makkelijk mee te nemen is, omdat het zowel geschikt is voor tablet als mobiel.

iBooks
Het e-boek toont de kust tussen Tarifa en wereldnatuurpark Doñana bij Sanlúcar de Barrameda. Het telt 19 hoofdstukken met bijzondere aandacht voor onder meer Tarifa, de Romeinse opgraving Baelo Claudia, Vejer de la Frontera, El Puerto de Santa Marí­a en Cádiz. Alleen het hoofdstuk over provinciehoofdstad Cádiz telt al 87 pagina’s met veel informatie en bijzondere illustraties. Een aantal hoofdstukken is ook apart te downloaden.
Apple heeft de ‘moedergids’ Costa de la Luz, het land van de glimlach gelijk op nummer 1 in de boekenkast iBooks gezet. Ook de losse delen scoren goed. Het hoofdboek kost 16,99 euro, de losse, digitale gidsen kosten tussen de 5,99 en 7,99 euro.

Inmiddels zijn ze begonnen met hun tweede Costa-reisgids over het gebied tussen Doñana en de Portugese grens met bekende toeristengebieden als Islantilla en Ayamonte.

Vorige jaar brachten Walter Devenijns en Janine Stougie als uitgevers het boek over de historie van de Zwolse Courant (de voorloper van de Stentor) uit. Een jaar eerder vervaardigden ze het e-book ‘De Paasheuvel tussen goed en kwaad’.

Voor meer informatie: https://campersmuikjegaatlos.nl

Back to top button