Zwols journalistenduo schrijft derde reisgids over Spanje

Het Assendorpse journalistenpaar Walter Devenijns en Janine Stougie heeft alweer een derde reisgids over Spanje afgeleverd. Wie deze zomer plannen heeft voor een vakantie naar het Iberisch Schiereiland, vol natuur en cultuur, zal niet teleurgesteld zijn in de e-reisgids die hier te koop is.

In deze derde e-reisgids brengen Spanjekenners Devenijns en Stougie de lezer naar het Zuid-Spaanse natuurpark Cabo de Gata. Maandenlang wandelden ze door dit semi-woestijngebied op zoek naar de mooiste plekjes. Maar ook cultuurstad Almería met z’n enorme Alcazaba, het grootste Moorse fort van het Iberisch schiereiland, werd aangedaan en voor de spaghettiwestern-liefhebbers bezochten ze uitgebreid Tabernas en Los Albaricoques.

De ontdekking van Sierra de Los Filabres
Ook toeristenoorden Mojácar, Roquetas de Mar en Aguadulce zijn onder de loep genomen. Mooie ontdekking is het bosrijke berggebied Sierra de los Filabres, het iets lagergelegen broertje van de Sierra Nevada met adelaarsnest Serón, voormalig mijndorp La Menas en observatorium Calar Alto.

Honderden illustraties, 88 kaarten en 15 filmpjes
Deze e-reisgids van 572 pagina’s bevat bijna 800 illustraties, 88 kaarten en zelfs 15 films. Het is dus zowel een lees- als een kijkboek. Voor dit e-boek zijn Devenijns en Stougie maanden op pad geweest. De eerste keer in juli 2013, daarna nog in 2017, 2018 en 2019. ‘Het is een fascinerende wereld, waar je je geen seconde hoeft te vervelen’, aldus het journalistenduo.

GPS-routes (Wikiloc)
In totaal hebben ze 41 wandeltochten en diverse fietsroutes beschreven. Deze routes zijn te downloaden via Wikiloc en met gps op de voet te volgen. ‘Extra service aan onze kopers. Dat is het leuke van e-reisgidsen. Je kunt je lezers zoveel meer bieden.’

Dit is het derde reisboek van de Spanjeliefhebbers. Eerder brachten ze e-reisgidsen uit over Costa de la Luz Zuid met steden als Cádiz, Jerez de la Frontera en Tarifa en Costa de la Luz Noord met wereldnatuurerfgoed Doñana, bedevaartsoord El Rocío, provinciehoofdstad Huelva en Costa de Islantilla.

Kijk hier voor een exemplaar in de Apple-bookstore.

Kijk hier voor een exemplaar bij boekenbestellen.nl.

Back to top button