Zwols volleybalicoon Johan van der Veen overleden

Johan van der Veen is gisteren (dinsdag) in het bijzijn van zijn familie in alle rust overleden. Hij was een icoon in de Zwolse volleybalwereld.

‘Johans leven stond in het teken van het volleybal. Zijn netwerk in het gehele land was groot, hij kende iedereen en men kende hem. Hij had een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en als hij vond dat hij te na werd gekomen, hield hij zijn mening niet voor zich maar kwam daar open en direct voor uit’, schrijft VC Zwolle in een mooi in memoriam op hun website. ‘Die stelligheid werd hem niet altijd in dank afgenomen en zette relaties weleens onder druk. Dat veranderde echter niets aan zijn persoon, hij bleef immer dezelfde, krachtig van uiterlijk en ontzag inboezemend, recht door zee en van zijn hart geen moordkuil makend. Degenen die hem echt goed kenden, wisten ook dat hij een man was met een heel ‘klein’ hartje. Voor VC Zwolle is Johan van grote waarde geweest.’

Speciale wedstrijd
Bij Van der Veen werd eerder dit jaar een heftige vorm van kanker geconstateerd. Op 5 augustus werd er nog een speciale wedstrijd voor hem werd georganiseerd. Van der Veen werd 65 jaar.

Back to top button