Zwolse artiesten gaan kinderen helpen muziek maken, rapper Rico begint

Een groep Zwolse muzikanten heeft de handen ineen geslagen om kinderen die vanwege het Coronavirus thuiszitten kennis te laten maken met muziek.

Topartiesten uit verschillende genres kropen in hun eigen huis achter de webcam om op geheel eigen wijze een lesje te verzorgen. De unieke samenwerking heet Huiswerk Waar Muziek In Zit en start maandag 30 maart als rapper Rico McDougal de kinderen uitdaagt om een eigen rap te maken.

Welkome afleiding
Nu veel kinderen niet naar school kunnen vanwege het Coronavirus moeten ze noodgedwongen thuis hun huiswerk maken. Omdat het niet voor iedereen altijd leuk is om aan de keukentafel de hele dag met rekenen en taal bezig te zijn, bieden verschillende Zwolse muzikanten een welkome afleiding. Want wie wil er nu niet leren rappen met Rico van Opgezwolle? Of een eigen hoorn leren maken van een stuk tuinslang en trechter met Sander van Dijk, één van de beste hoornisten van Nederland. De andere artiesten die meedoen houden we nog even geheim. Op Twitter (@muziekles038) en Facebook (@huiswerkwaarmuziekinzit) houden we iedereen op de hoogte.

YouTube
De muzikanten hopen met hun initiatief een bijdrage te leveren aan de soms moeilijke periode van thuiszitten voor veel kinderen. Muziek kan zorgen voor een beetje ontspanning als de sfeer soms gespannen is. En daarnaast is het gewoon leuk om meer te weten over muziek maken en muzikanten. Op iedere maandag en donderdag worden er het YouTube kanaal van ‘Huiswerk Waar Muziek In Zit’ nieuwe lessen online gezet. Iedere muzikant geeft uitleg en eindigt met een opdracht die de kinderen thuis zelf kunnen uitvoeren. De lessen zijn voor iedereen beschikbaar.

Back to top button