Zwolse bedrijven vragen meer dan 84 miljoen euro noodsteun aan

Liefst 1.021 Zwolse bedrijven hebben gebruik gemaakt van de noodhulp-regelingen (NOW 1 en NOW 2) om tijdens de coronacrisis de lonen door te kunnen betalen. Van alle bedrijven in Nederland vroeg KLM het meest aan: 578.832.097 euro.

Onlangs maakte het UWV bekend welke bedrijven ook gebruik hebben gemaakt van het tweede steunpakket (NOW 2). Hieronder een overzicht van de twintig Zwolse bedrijven die het meest hebben aangevraagd.

[table id=234 /]

In totaal hebben 1020 Zwolse bedrijven steun gevraagd voor de NOW 1 en NOW 2. Het gaat dan om een bedrag van 84.221.449 euro, gemiddeld 82.489 euro per bedrijf. Hieronder een overzicht van de twintig bedrijven in Zwolle die het meest hebben aangevraagd bij de NOW 1.

[table id=231 /]

Het UWV maakt deze informatie openbaar op verzoek van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De NOW is een subsidie. De overheid wil bij de besteding van publiek geld zo transparant mogelijk zijn. In de regeling NOW is daarom opgenomen dat werkgevers instemmen met de openbaarmaking van een aantal gegevens. Tegelijk wordt rekening gehouden met de bedrijfsbelangen en de mogelijke concurrentiegevoeligheid van gegevens. De minister heeft UWV daarom gevraagd de naam van de aanvrager, inclusief de verleende voorschotten en vastgestelde subsidie openbaar te maken.

Tegemoetkoming loonkosten
De tweede aanvraagperiode NOW biedt werkgevers een tegemoetkoming in de loonkosten over de maanden juni tot en met september 2020. De tegemoetkoming bedraagt maximaal 90 procent, afhankelijk van het verwachte omzetverlies. Het voorschot dat UWV heeft betaald, is 80 procent van de berekende tegemoetkoming.

De noodsteun en de bedragen van alle bedrijven in Nederland zijn hier in te zien.

Back to top button