Zwolse bloemenman Jan Brinkman onderscheiden met porseleinen roosje

Voor inwoners die de stad mooier, groener, liever en socialer maken

De PvdA-afdeling in Zwolle reikte deze week een porseleinen roosje uit aan Jan Brinkman. Samen met zijn vrouw Cona staat Jan al meer dan 25 jaar op zondag klaar met bloemen, koffie en een praatje voor de nieuwe en vaste bezoekers van begraafplaats Kranenburg. Het roosje wordt door de PvdA uitgereikt aan inwoners of organisaties die zich inzetten om Zwolle mooier, groener, liever en socialer te maken.

‘Jan zorgt ook al tientallen jaren voor alle rode rozen die tijdens de Nacht en Dag van de Arbeid door de PvdA worden bezorgd. Daarom ontvingen zij het porseleinen roosje, dat door de Zwolse kunstenares Everdien Post is gemaakt’ zegt de PvdA in een persbericht. De uitreiking volgde op de traditionele 1 mei viering van de Zwolse PvdA.

Nachtwerkers
Voorafgaand aan de Dag van de Arbeid kwamen raadsleden en vrijwilligers van PvdA Zwolle samen met de Jonge Socialisten in actie tijdens de Nacht van de Arbeid. De verkeersregelaars, buschauffeurs en talloze bouwmedewerkers die deze week voor de komst van de Passerelle tot in de kleine uurtjes bij het station aan het werk zijn, ontvingen rozen en chocolade. Ook de nachtwerkers van de brandweer, de Herberg en woonzorgcentrum Rivierenhof werden in het zonnetje gezet. De actie werd afgesloten in de binnenstad bij hostel en bar De Basis in het gezelschap van de nachtburgemeesters van Zwolle.

Back to top button