Zwolse burgemeester Peter Snijders positief getest op corona

De Zwolse burgemeester Peter Snijders is positief getest op corona. Dat laat de gemeente Zwolle dinsdagmiddag weten via haar social mediakanalen.

Afgelopen weekend kreeg Snijders lichte verkoudheidsklachten en is daarna direct in thuisquarantaine gegaan. Op maandag 22 februari heeft de burgemeester van Zwolle, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland, een Covid-19 test afgenomen. Vandaag werd bekend dat de uitslag hiervan positief is.

Virus niet onderschatten
De burgemeester blijft voorlopig thuis om uit te zieken. Zijn werkzaamheden worden overgenomen door zijn plaatsvervangers. Burgemeester Peter Snijders: ‘Ondanks de voorzorgsmaatregelen blijkt maar weer dat we het virus niet moeten onderschatten. Ik ben blij dat ik mij snel heb laten testen en hierdoor weet waar ik aan toe ben. Daarbij doe ik bij deze ook de oproep om je vooral te laten testen, ook bij de geringste klachten. Ik blijf samen met mijn gezin thuis totdat ik geen symptomen meer heb en hersteld ben. Op dit moment voel ik me relatief goed.’

Snijders heeft nu in ieder geval tijd om HIER doorheen te bladeren.

Back to top button