Zwolse busbrug vertoont nu al scheurtjes, reparaties duren 16 weken

BAM Infra start op maandag 25 mei 2020 met herstelwerk aan de Schuttebusbrug in Zwolle. Bij de oplevering van de brug vorig jaar bleken er kleine scheurtjes in het beton te zitten, vlakbij de leuning. Die scheurtjes gaat BAM Infra repareren. Tijdens de werkzaamheden blijft de brug open voor alle bussen.

In overleg met de gemeente Zwolle heeft BAM Infra onderzoek gedaan naar de scheurtjes in het beton. Door temperatuurverschillen zet de constructie uit en krimpt die weer. Daardoor ontstaan er scheurtjes. Omdat die scheurtjes kunnen leiden tot grotere schade, is besloten dat de werkzaamheden nodig zijn. Het werk duurt ongeveer zestien weken. Omdat dit onder de bouwgarantie valt, neemt BAM Infra het herstelwerk voor eigen rekening.

Busverkeer
Om het werk uit te kunnen voeren, wordt telkens een deel van de rijstrook op de brug afgezet. Voor stads- en streekbussen blijft de brug toegankelijk. Verkeersregelaars regelen het busverkeer.

Schuttebusbrug
De Schuttebusbrug is speciaal voor stads- en streekbussen. De brug verbindt het busstation aan de zuidkant van het spoor met de noordkant van Zwolle. Dagelijks rijden zo’n 1.200 bussen over de brug.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Mondkapjes nodig? Of zelf maken? Kijk hier.[/box]

Back to top button