Cafetaria’s willen komst Foodcourt tegenhouden

Vijf Zwolse cafetaria’s hebben een brandbrief naar de Zwolse politiek gestuurd. Zij willen dat het Foodcourt aan de Oude Meppelerweg er niet komt. De concurrentie met Burger King, KFC, Subway en La Place zal het einde betekenen van enkele Zwolse snackbars, schrijven zij.

De brief is ondertekend door Cafetaria Berkum (Campherbeeklaan), Hermans Snackcorner (Stadionplein), Paradiso (Hogenkampsweg), AnyTime Snackplein (Campherbeeklaan) en Kwalitaria Delifrance (Aa-landen). Eerder ging ook McDonald’s al de strijd aan met de komst van de concurrerende bedrijven. Die bezwaren zijn inmiddels door het college van tafel geveegd.

Aanzienlijke schade
De vijf cafetaria’s vrezen dat enkele van hen door de komst van het Foodcourt de deuren zal moeten sluiten. ‘De komst van deze Foodcourt heeft grote gevolgen voor onze bedrijven. Een groot deel van onze inkomsten zullen hierdoor verloren gaan en wij zullen door deze plannen aanzienlijke schade lijden. Voor sommigen van ons zal dat het einde van het bedrijf betekenen.’

Horecavisie
Ook zijn ze ontstemd dat zij geen rol hebben gespeeld in de besluitvorming. ‘Wij zijn zelfs nooit over de plannen geïnformeerd. Destijds hebben we wel constructief meegewerkt aan de totstandkoming van de horecavisie en de herziening hiervan. Beiden gingen uit van het faciliteren van cafetariavoorzieningen in de wijken en geen uitbreiding van fastfood op enkele healthy fastfood en shoarmazaken in de binnenstad na. Op basis van de horecavisie hebben sommigen van ons grote investeringen gedaan, die wij nooit kunnen terugbetalen als er een Foodcourt komt.’

Lokale initiatieven
Het vijftal vraagt de gemeenteraad om maandag tegen de plannen te stemmen. ‘En in plaats daarvan lokale initiatieven te steunen. Lees hier de hele brief.

[advpoll id=”51″ title=”Poll” width=”270″]

Back to top button