Zwolse cineaste maakt nieuwe film

Saskia Diesing
Saskia Diesing

De Zwolse cineaste Saskia Diesing, vorig jaar nog winnares van de Gouden Kalf met haar film Nena, heeft een nieuwe film gemaakt. Een Goed Leven, met in de hoofdrollen de bekende acteurs Ariane Schluter en Jonas Smulders, is komende zondag te zien op televisie, op NPO3 (aanvang 22.30).

Een Goed Leven werd geregisseerd door Aaron Rookus en geschreven door Diesing in samenwerking met Rookus. De film is vanavond en morgen al te zien op het Nederlands Filmfestival. Saskia Diesing (1972) studeerde in 1996 af als filmmaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze was zeven jaar in dienst van de VPRO en werkte voor programma’s als Waskracht!, VPROVanavond, Ingodsnaam en Het Geluk van Nederland.

Aa-landen
Diesing, docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en programmamaker voor onder andere VPRO en VARA, groeide met haar Duitse vader Martin en Nederlandse moeder Martha in het Duitse Ostfriesland op, maar vertrok na de scheiding van haar ouders op haar achtste naar Winschoten. Sinds vier jaar woont ze in de Aa-landen.

Back to top button