zaterdag , 2 december 2023

Huurders Bouwinvest krijgen voor ‘onbepaalde tijd’ géén huurverhoging

Zwolse huurders van Bouwinvest krijgen per 1 juli niet de jaarlijkse huurverhoging. Dat heeft het bedrijf in een brief laten weten.

Volgens Bouwinvest zorgt de coronacrisis voor financiële onzekerheid bij zijn huurders. ‘De betaalbaarheid van woningen in Nederland is al langer een serieus vraagstuk. Maar nu wordt door de coronamaatregelen een aantal huurders financieel geraakt. Bouwinvest heeft al diverse huurders kunnen helpen met financiële maatregelen. Daarnaast heeft Bouwinvest besloten om de huurverhogingen voor woningen niet per 1 juli aanstaande door te voeren maar voor onbepaalde tijd uit te stellen.’

Nederlandse pensioenfondsen
Wel stelt Bouwinvest dat de huren in 2020 gematigd verhoogd zullen worden, wanneer is nog niet bekend. Binnenkort zullen huurders van Bouwinvest bericht ontvangen per wanneer de huren dan wél worden verhoogd.
Bouwinvest investeert kapitaal van institutionele beleggers, veelal Nederlandse pensioenfondsen, in vastgoed.

Sociale woningbouw
Eerder lieten de Zwolse sociale woningbouwverenigingen Openbaar Belang en SWZ weten de jaarlijkse huurverhoging ‘gewoon’ per 1 juli door te voeren, tot frustratie van enkele politiek partijen in Zwolle. DeltaWonen heeft de jaarlijkse huurverhoging uitgesteld tot 1 oktober.

Eén reactie

  1. Makkelijk punten scoren… die huurverhoging komt twee maanden later alsnog waarschijnlijk. De huren van Bouwinvest zijn bezopen hoog en het onderhoud van de panden uitermate slecht. Maar klagen daarover is zinloos. Ze zitten je toch liever vertrekken, een nieuwe huurder kunnen ze makkelijk nog eens een paar honderd euro per maand meer vragen. De vrije sector huurders betalen de rekening voor de huizennood en investeerders als dit lachen in hun vuistje. Schande dat het kan in dit land.