maandag , 29 mei 2023

Zwolse koffie bij top van Nederland

Misset Horeca heeft een ranglijst opgesteld met de honderd beste koffieserverende horecazaken in Nederland. Drie Zwolse gelegenheden staan in de lijst: Bar en Brood, De Beurs en Holland Pannenkoeken.

Bar en Brood is het hoogst genoteerd met een 23e plek. De jury over de zaak aan de Nieuwe Markt: ‘Een waar genoegen om hier koffie te mogen drinken. Er wordt niet alleen zeer netjes gewerkt – het koffiestation is brandschoon – er worden ook puike koffies bereid.’

De Beurs op Het Grote Kerkplein is terug te vinden op nummer 34. ‘Bekend adres in het hart van Zwolle waar goede en degelijke koffies worden bereid. Net als de gasten om haar heen nipt ook ons jurylid van een klassieke café crème. Waarvan de temperatuur goed is, maar de smaak weinig complex. Wel vol en krachtig en een bittere afdronk. De presentatie is verzorgd’, aldus de uitleg van de keuzemeesters.

De Beurs Zwolle

Tot slot heeft Holland Pannenkoeken ook weer een plekje in de top100 bemachtigd. Het restaurant aan de Thorbeckegracht neemt een 96e plek in. ‘Holland is het pannenkoekenrestaurant 2.0. Gestoeld op traditie, maar in een moderne uitvoering. En daar hoort een goede kop koffie natuurlijk ook bij. Aan alles is te zien dat de skills aanwezig zijn om goede koffies te bereiden’, aldus de jury. Bekijk de complete top 100 bij Misset Horeca.

Restaurant Holland Zwolle