Zwolse koorbazen nemen deel aan SBS6-programma We Want More

Koorbazen, het 55 koppige mannenkoor uit Zwolle, laat zich horen én zien in het gloednieuwe tv-programma ‘We Want More’ dat vanaf vrijdag 12 juni wekelijks te zien zal zijn op SBS6. Hiermee strijdt Koorbazen om de hoofdprijs van €100.000.

Ze staan aan de vooravond van een groots avontuur. Lange tijd mochten de bazen, waarvan de jongste 18 en de oudste bijna 80, niets zeggen over deelname. Maar eindelijk mag het gezegd: Koorbazen is op 12 juni te zien in het tv-programma We Want More. Eind 2019 werden de 55 zwarte lijsters opgemerkt door het team van John de Mol die voor dit nieuwe format op zoek was naar artiesten.

Opnames volgens RIVM-richtlijnen
Of Koorbazen daadwerkelijk de hoofdprijs van €100.000 euro zal winnen, is nog niet bekend omdat de opnames, uitgevoerd volgens richtlijnen van het RIVM, nog in volle gang zijn. Een bestemming voor het te winnen prijzengeld hebben de bazen al wel: de ontwikkeling en uitvoering van hun eigen muziektheatervoorstelling Pelgrim in het voorjaar van 2021.

Foto: Erik Franssen

Trijntje Oosterhuis
We Want More is een zangwedstrijd waaraan uiteenlopende acts deelnemen: jong, oud, solisten, bands en koren. De vijfkoppige jury bestaande uit Davina Michelle, Ali B, Trijntje Oosterhuis, André Hazes jr en Henk Poort beoordelen de optredens en mogen van begin tot de laatste noot hun stem geven, maar ook weer intrekken. De presentatie is in handen van Wendy van Dijk en Johnny de Mol.

Eerste ronde
De eerste ronde bestaat uit zes afleveringen. De kandidaten moeten met hun optreden minstens vier van de vijf juryleden overtuigen van hun zangtalent. Na de halve finale behalen slecht twaalf kandidaten de finale. Zij hebben de taak om de juryleden, 25 muziekexperts én de kijker thuis omver te blazen. De derde plaats is €10.000 waard, de €25.000 en de eerste €100.000.

We Want More is te zien vanaf vrijdag 12 juni om 20.30 uur op SBS6.

Een reactie

Back to top button