Zwolse kunstenaar gevraagd voor monument MH17

De Zwolse kunstenaar Ronald Westerhuis is in de race om een monument te maken voor de slachtoffers en nabestaanden van de ramp met de MH17.

Westerhuis staat samen met vier andere kunstenaars op de shortlist, afgelopen zaterdag presenteerde de Zwollenaar zijn werk. Uiteindelijk beslissen de nabestaanden van de vliegramp met MH17 in juli welk kunstwerk uiteindelijk echt gemaakt gaat worden.

Westerhuis is vereerd met de kans die hij krijgt.¬†‘Ik heb veel opdrachten gedaan in mijn leven, maar dit is wel de meest eervolle waar ik ooit voor ben gevraagd. Het heeft ook zoveel persoonlijke impact op mezelf. Ik reis heel veel en vlieg heel veel (Westerhuis heeft een atelier in China, red.) en ben me nu bewust wat er eigenlijk met iedereen kan gebeuren.’

 

Back to top button