Zwolse moeder krijgt werkstraf voor mishandeling schooljuf

De Zwolse moeder die in maart de keel van een kinderjuf dichtkneep is vandaag veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. Ook moet zij 500 euro smartengeld betalen.

De 33-jarige Zwolse José in den B. was op 18 maart zo boos op een juf van basisschool De Toonladder in Holtenbroek geworden dat ze haar keel dichtkneep. Volgens getuigen zou de leerkracht bewusteloos zijn geraakt. In den B. stond vandaag bij de politierechter in Zwolle en hoorde het vonnis: een werkstraf van 60 uur. Poging tot zware mishandeling werd niet bewezen geacht.

Waas voor de ogen
Volgens de moeder kreeg ze ‘een waas voor de ogen’ toen ze de keel van de juf dichtgreep. Daarvoor had ze al gehoord dat er ‘iets’ was voorgevallen tijdens de gymles. Toen de leerkracht daar, volgens haar, niet over wilde praten werd ze boos.

Osteopaat
De juf zegt dat zij met een posttraumatisch stresssyndroom kampt na de aanval. Ze is ook in behandeling geweest bij een osteopaat wegens klachten aan haar nek. De juf eiste 5.000 euro smartengeld, maar daar ging de rechter niet in mee. In den B. moet 270 euro medische kosten betalen én 500 euro smartengeld.

Kinderen
Ook legde de rechter een werkstraf van 60 uur op, minder dan de 180 uur die de officier van justitie had geëist. De rechter nam het In den B. vooral kwalijk dat ze de juf aanviel op een schoolplein waar ook kinderen bij aanwezig waren, maar achtte zware mishandeling niet bewezen.

Back to top button