Zwolse ondernemers boos over website Koningsdag

Zwolse ondernemers zijn boos op de gemeente Zwolle. Ze begrijpen niet dat de website voor Koningsdag is uitbesteed aan bedrijven in Baarn en Groningen.

Pim van der Wildt, eigenaar van het Zwolse reclamebureau Advice, is niet te spreken dat Zwolse bedrijven niet zijn ingeschakeld voor het bouwen van de website https://koningsdag.zwolle.nl/. ‘De gemeente heeft de mond vol over de Regio Zwolle, maar winkelt wel buiten de deur in Baarn en Groningen. Er zijn zeker in de Regio Zwolle geen bureaus te vinden die dit hadden kunnen oppakken’, besluit hij cynisch.

Van der Wildt maakte met zijn bedrijf zelf een logo voor Koningsdag dat voor alle ondernemers vrij te gebruiken is. De gemeente Zwolle kwam vandaag zelf ook met een logo, en dus een website. De laatste is ontwikkeld door het Groningse bedrijf Wowww!. De projectleiding zou in handen zijn geweest van het bedrijf Het is Simpel uit Baarn, hoewel de gemeente Zwolle dát bedrijf opeens vanmiddag weer uit het colofon schrapte toen er ophef over kwam.

Back to top button