Zwolse oppositie daagt coalitie uit over vliegroutes

De Zwolse oppositiepartijen willen dat de huidige coalitie (D66, ChristenUnie, VVD en de PvdA) duidelijkheid verschaft aan inwoners over hun standpunt betreft de lage vliegroutes die over grote delen van Zwolle naar Lelystad Airport gaan.

De aanleiding voor Swollwacht, GroenLinks, CDA, SP en Fractie Cetin zijn berichten in de media van de coalitie dat ook zij eerst het luchtruim willen herindelen en dáárna pas willen overgaan tot opening van Lelystad Airport. Dat standpunt had de oppositie al langer, maar voor eerdere gezamenlijke moties was destijds geen draagvlak in de Zwolse politiek.

Escapades
Nu moet er boter bij de vis, schrijven de oppositiepartijen in een motie. ‘Zodat er duidelijkheid komt van de coalitie, zonder latere escapades.’ De motie moet ervoor zorgen ‘dat de gemeenteraad zich uitspreekt tegen een opening van Lelystad Airport te zijn, zolang het luchtruim niet opnieuw is ingedeeld op basis van een juiste milieu effect rapportage.’

Op 22 januari zullen D66, VVD, ChristenUnie en de PvdA duidelijkheid moeten verschaffen of ze de motie wel of niet ondersteunen.

Lees hier de complete motie.

[advpoll id=”66″ title=”Poll” width=”270″]

Back to top button