vrijdag , 1 maart 2024

Zwolse rapper Typhoon wint prestigieuze muziekprijs

Felicitaties voor de Zwolse rapper Typhoon. Hij sleepte gisteren een 3voor12 Award in de wacht voor het Beste Album van 2014.

De jury roemde zijn album Lobi Da Basi (Liefde is de Basis). Volgens het keuzepanel maakte de artiest uit Zwolle ‘een super compleet album, zoals dat tegenwoordig bijna niet meer wordt gemaakt.’ Verder in het juryrapport: ‘Het lijkt wel een boek, een kunstwerk met een kop en een staart, waarin je persoonlijk toegesproken lijkt te worden. De muziek verrast vanaf de eerste noot.’ Volgens de kenners is het album van Typhoon geen hiphop, maar ‘poëzie op een hiphopbeat.’ Er is een (symbolische) geldprijs van 1203,12 euro aan verbonden.

Opgezwolle
Typhoon begon op zijn 15e zijn rapcarrière in de formatie Rudeteenz, samen met Rico van Opgezwolle en zijn broer Blaxtar. Drie jaar later maakte hij zijn solodebuut op het verzamelalbum Vet verse flows. Zijn bijdrage aan dit verzamelalbum leverde hij met de tracks Het doek valt en Alea Iacta Est.

Talentprijs Overijssel
Eerder al werd de rapper genomineerd voor de Talentprijs Overijssel. Op 18 september wordt de prijs voor het eerst uitgereikt als onderdeel van de Cultuurprijs Overijssel. Andere genomineerden zijn zanger Bertolf en producer/dichter/rapper Martijn Holtslag.