Zwolse rechter wéér in opspraak, nu wegens Wilders-tweet

De Zwolse rechter Sylvia Taalman is vanavond wéér in opspraak gekomen wegens haar uitingen op social media. Op Twitter antwoordde zij op een bericht dat Geert Wilders politicus van het jaar is geworden: ‘Knettergek.’

Social media valt massaal over Taalman heen. De Zwolse rechter heeft door de ophef haar twitteraccount opeens afgeschermd, wat weer tot meer verbazing leidt.

Het is niet de eerste keer dat Taalman in opspraak is gekomen wegens haar publiekelijke uitingen op social media. Eerder ontstond er ophef over een tweet toen zij zich mengde in de racisme-discussie. ‘Ik ben in de Efteling en eet een bruin broodje. Tenzij jullie dat racistisch vinden, dan eet ik wel een witte’, tweette zij.

De mening van Taalman lokte ook toen tal van reacties uit op de social media, waarna de rechter de tweet heeft verwijderd. In 2011 had de rechtbank in Almelo als eerste in Nederland richtlijnen vastgelegd voor het gebruik van sociale media als Twitter. Aanleiding daarvoor waren een aantal tweets van Taalman. Tubantia legde een aantal tweets van Taalman aan de rechtbankpresident voor. Die legde ze naast de richtlijnen en beoordeelde aan de hand daarvan of ze wel of niet door de beugel konden. Van de 13 tweets konden er 4 niet door de beugel.

Back to top button