Zwolse scholen schrappen lessen door winters weer

Het winterse weer zorgt ook op de Zwolse scholen voor chaos. Enkele onderwijsinstellingen hebben voor morgen de eerste uren van het lesrooster al geschrapt.

Bij het Carolus Clusius College zijn de eerste twee uur afgelast, bij de Thorbecke Scholengemeenschap alleen het eerste uur. De directie van het Gymansium Celeanum zegt dat de school maandag wel open is, maar verzoekt de ouders van de leerlingen morgen een keuze te maken op basis van de ontwikkeling van het weer.

Ook het Greijdanus communiceert een soortgelijke boodschap. ‘De lessen gaan maandag gewoon door. Wel vragen we aan ouders te bepalen of het voor hun kind verantwoord is om aan het verkeer deel te nemen. Uiteraard houden ook wij het weer in de gaten. Mocht de weersituatie morgen gaandeweg de dag verslechteren, dan hopen we het rooster aan te passen’, aldus de directie op Facebook.

Een zelfde soort boodschap verspreidt het Luzac College via social media. ‘Morgen is de school gewoon open. Je moet zelf even met je ouders een inschatting maken of het veilig is de weg op te gaan of niet. En check ook even of het OV wel rijdt. Als de situatie verandert, maken we dit via Facebook en e-mail bekend’, aldus de school.

Rijkswaterstaat en de NS adviseren niet met de trein of de auto te reizen.

 

Back to top button