Zwolse soepbus start bijna niet meer (en dat is slecht nieuws voor daklozen)

De soepbus van het Leger des Heils in Zwolle is dringend aan vervanging toe. De kosten van een nieuwe bus, waarmee vier avonden per week dak- en thuisloze mensen worden voorzien van warme soep, koffie en broodjes, zijn echter aanzienlijk. Daarom is onder de noemer ‘Help Leger des Heils Zwolle aan een nieuwe soepbus’ een crowdfundingsactie gestart. De actie financieel ondersteunen kan via www.ldh.nl/soepbus-zwolle.

De huidige soepbus is zwaar verouderd. Het is elke keer weer spannend of de bus start. Er is naar schatting minimaal 50.000 euro nodig om een nieuwe, elektrische bus te kunnen aanschaffen. De hoop is dat heel Zwolle bij de actie kan worden betrokken. ‘Hoe mooi zou het zijn als de nieuwe soepbus door de Zwolse samenleving wordt gedragen’, stelt regiodirecteur Claudia van Bruggen. Elke bijdrage is welkom. Naast de crowdfundingsactie worden onder meer kerken en ondernemers benaderd voor sponsoring.

Luisterend oor
De soepbus in Zwolle rijdt op maandag-, dinsdag-, vrijdag- en zondagavond een vaste route met vier ‘haltes’. Per avond maken zo’n vijftig personen er dankbaar gebruik van. Claudia van Bruggen benadrukt: ‘De bus is belangrijk, want naast het aanbieden van soep, koffie en broodjes, en in de winter warme dekens, is er ook ruimte voor een praatje en een luisterend oor. Zo leggen we contact en maken mensen, soms heel voorzichtig, kennis met hulpverlening. Dit om zwaardere zorg in een later stadium te voorkomen.’

Kijk voor meer informatie over het veldwerk van het Leger des Heils: www.legerdesheils.nl/zorg/veldwerk-en-soepbus

Back to top button