De 20 invloedrijkste twitteraars van Zwolle

Zwolle is de Twitter-hoofdstad van Nederland. Maar wie zijn er het invloedrijkst op social media? Deze twintig accounts zijn onontbeerlijk voor iedereen die op de hoogte wil worden gehouden over Zwolle, vinden wij dan. Niet mee eens? Suggesties? Reageren mag, onder aan de streep.

20. @haroldmeerveld

Maakt foto’s van Zwolle waarin je urenlang kunt wegdromen. Als er bij de World Press Photo een categorie voor lokaal zou zijn, dan hadden we Harold Meerveld genomineerd. Noemt zichzelf een ‘lifelong learner’, en dat is aan de kwaliteit van zijn werk af te zien. Woont nog maar twee jaar in de stad.

19. @louisvandaalen

Zat twintig jaar lang in de Zwolse politiek. Was communicatieadviseur voor de VVD-fractie, schaduwfractielid, gemeenteraadslid en vice-voorzitter van de raad. Was ook voorzitter van Citycentrum Zwolle. Heeft bijzondere aandacht voor cultuur en sport.

18. @kirstenkladdert

Wie Kirsten Moorman volgt heeft meteen het gevoel een soort Viva van Zwolle te lezen. Heerlijke vrouwenlectuur, leuk opgeschreven en met een verscheidenheid aan onderwerpen. De ene tweet gaat over haar leven als juf, de andere over het nut van controle voor borstkanker. Iemand bij wie je nu al hoopt dat je eigen kind later in de klas komt. Geen hoogdravend gedoe, geen ego, en dat is ook weleens fijn op Twitter.

17. @paulusschrijver

Als Bram van Polen zijn voetbalschoenen niet kan vinden, Ron Jans een verkoudheid heeft opgelopen, Diederik Boer een kroket laat vallen of als de witte verf in het IJsseldelta Stadion op is, dan bericht Paul Schrijver daar als eerste over. Social mediaredacteur van PEC Zwolle.

16. @janske1

Janske Mollen is stadsverslaggever van De Stentor. Komt oorspronkelijk uit Brabant en probeerde daarom een carnavalsnummer in Zwolle op te nemen. We hebben het proberen te kopen, maar konden het nergens vinden. Uitverkocht? Heeft goede pen, en ook een leuk blogje.

15. @NorbertAndringa

Commercieel directeur van Xando. Behartigt als bestuurslid van het City Centrum Zwolle de belangen van ondernemers. Was eerder ook voorzitter van de ondernemingsraad van Rabobank IJsseldelta en sierde in 2010 de cover van Elsevier met een artikel over carrière maken op social media. Heeft op zijn pinterest account verscheidene levensspreuken verzameld. De mooiste: if you cannot do great things do small things in a great way.

14. @RobJager

Er hoeft maar een brandweerauto de kazerne uit te rijden of Rob Jager is met zijn camera en fototoestel al op pad. Goede nieuwsjager. Onontbeerlijk om te volgen voor iedereen die wil weten wat er aan de hand is als er buiten ergens een sirene loeit.

13. @FrankwinMussche

Raadslid voor de PvdA en verdient verder zijn geld met social media via zijn bedrijfje Connactor. Geeft zelfs workshops over twitter en daarom niet vreemd dat hij hier te vinden is. Prettig om te volgen, want heeft over elk onderwerp dat van belang is voor Zwolle een mening.

12. @SanderWageman

Stadsverslaggever van De Stentor, gespecialiseerd in gemeentepolitiek. Rijd zelf in een Buckler-wielershirt door de stad, maar probeerde wel samen met Frankwin Mussche de Vuelta naar Zwolle te halen. Verdient alleen daarom al een hoge notering op deze lijst.

11. Ivo Boerdam

Jonge internetondernemer, maar nu al een gevestigde naam. Een ‘meedenker, innovator en probleemoplosser’. Zeer betrokken bij de Zwolse gemeenschap.

10. @SonjaPaauw

Hoogst genoteerde vrouw op de lijst. Fractievoorzitter van D66. Zorgt in het saaie mannenbolwerk op het stadhuis voor een beetje sprankeling. Staat open voor ‘speelse ideeën’ (haar eigen woorden, niet die van ons). Voorliefde voor architectuur, kunst en cultuur en betrokken op bijna alle social media platformen. Lijkt elke dag weer een nieuw boek uit te hebben. Karakter in haar eigen woorden: ‘Toetert graag, luistert goed.’

9. @freddyeikelboom

Staat midden in de Zwolse samenleving. Doet aan politiek (VVD), is voorzitter van de supportersclub van PEC Zwolle en zet zich in voor de zwakkeren van de stad (Vrienden van de Herberg). Heeft op zijn twitter-account als achtergrond een foto van Ron Jans en de kinderen en op zijn Facebook-account een foto van de IJsselbrug. Alleen daarom al onontbeerlijk in deze lijst.

8. @JosDouma

Vanaf 2013 voorganger van de Plantagekerk in Zwolle. Auteur van boeken op het gebied van geloofsopbouw en spiritualiteit. Ook geregeld spreker op conferenties en in kerken over thema’s zoals: spirituele gemeenteopbouw, christocentrische geloofsvernieuwing en genade ervaren. Nog maar een jaar hier, maar nu al diep geworteld in de gelovige Zwolse samenleving.

7. @DiederikMeijntjes

Bevlogen Zwollenaar die zich op het snijpunt van politiek, onderwijs en sport beweegt. Is manager wedstrijdorganisatie bij PEC Zwolle geworden, tevens werkzaam als adviseur van de Stichting Pelikaan Zwolle en programmamanager van Landstede. Veelal positief ingesteld, maar kritisch als het moet.

6. @hpvisscher

Directeur van Wecovi, familiebedrijf in schoonmaakartikelen. Werd op 11.11.11 tevens benoemd tot Prins Poets de Eerste, Prins der Eileuvers en Stadsprins van Sassendonk. Betrokken ondernemer die een goede inkijk geeft in het Zwolse bedrijfsleven.

5. @Henk038

Netwerkkoning van Zwolle. Actief bij verschillende Zwolse maatschappelijke organisaties, verantwoordelijk bij de Rotary voor maatschappelijke projecten, mede-oprichter van Stichting Hanzelab en betrokken bij diverse andere projecten in Zwolle. Is op bijna alle social media te vinden om er zijn mening te geven. Heeft als motto: niet zeuren: doen! En past daarom goed in de stad.

4. @jvb038

John van Boven is oud-voorman van de ChristenUnie en zat liefst dertien jaar in de gemeentepolitiek. Lid in de Orde van Oranje Nassau. Was een van de eerste politici met een eigen politieke weblog en was het eerste raadslid dat gebruik maakte van een iPad. Zeer betrokken bij discussies over Zwolle op internet, waar hij zelfs op zondagen reacties plaatst.

3. Adriaan Visser

Kwam in beeld als voorzitter van PEC Zwolle toen de club in de spelonken van de eerste divisie zat en verscheurd werd door de groep-Jan Everse. Die laatste stroming dacht in Visser een bondgenoot te hebben gevonden om de grip op de club te versterken. Maar daar vergisten zij zich in. Visser trok zijn eigen plan, ook toen Johan Derksen de oud-bestuurder van Sita ‘de vuilnisman van Zwolle’ noemde.

2. Jacco Vonhof

Ondernemer die exemplarisch is voor het karakter dat bij de stad Zwolle past. Begon met een ladder en een oude bestelbus met schoonmaken. Uren, dagen en maanden was hij keihard aan het werk. Pandje voor pandje, totdat zijn bedrijf na vier jaar opeens begon te groeien. In zijn achterhoofd hield hij al die tijd een belangrijke les van zijn vader: van een klant die je niet hebt, kun je niet leven.

1. WA_zwolle02

Danny Winkelman is wijkagent van Zwolle Zuid en dat is op zich al een baan waar de politiecommissaris van Harlem tegenwoordig slapeloze nachten van krijgt. Schietpartijen, gewapende overvallen, knikkerbendes, Winkelman heeft er allemaal mee te maken. Twittert over bijna alles wat hij op straat meemaakt en is daarom een onmisbare volger om een idee te krijgen hoe veilig het daarbuiten is. Wie ’s avonds laat in het donker de hond nog wil uitlaten, kan beter eerst het twitteraccount van Danny Winkelman even bekijken. De ongekroonde twitterkoning van Zwolle.

Back to top button