Zwolse verpleegkundige: ‘Ziekenhuisopnames lijken weer toe te nemen’

De Zwolse verpleegkundige specialist acute zorg Rudolf Tolsma maakt zich zorgen over de drukte die er dit weekend in de binnenstad en de winkelcentra was. ‘We ervaren weer een toename van Corona gerelateerde ritten en ook ziekenhuisopnames lijken weer wat toe te nemen’, zegt hij op persoonlijke titel.

Tolsma vraagt zich – ‘ook namens collega’s’ – op Twitter af hoeveel mensen dinsdag naar de persconferentie van premier Rutte hebben gekeken en wanneer de volgende NL Alert wordt afgegeven. Hij doet dat na een dag waarin de Zwolse binnenstad en de wijkwinkelcentra net zo druk waren als voor de coronacrisis. ‘Wát een toename van drukte overal! We zijn er nog lang niet! Het lukt alleen maar als we dit samen doen! Wees niet eigenwijs, maar blijf thuis‘, stelt hij.

De drukte in Zwolle kwam ook een dag na een interview dat de winkeliersvereniging Citycentrum en het ZwolleFonds hadden gegeven aan de Stentor. Op vrijdag vertelde Ype Bosma van Citycentrum dat de waarschuwing om thuis te blijven in Zwolle van de matrixborden is gehaald.  ‘We krijgen wat verruiming. Als je een gastvrije stad wil zijn, moet je die tekst ook van die borden halen’, vonden Citycentrum en het ZwolleFonds.

Tolsma is niet de enige die bezorgd is over de toename van mensen. Ook de Zwolse wijkagent Alrik van den Berg vond de mensenmassa ‘een middelvinger naar de zorg‘.

Back to top button