Zwolse ‘vijverspringer’ verdacht van drugsdeal

Een 20-jarige Zwollenaar ging er vrijdag vandoor toen politieagenten hem wilden controleren. Hierbij botste hij tegen andere weggebruikers en lantaarnpalen. Het blijkt dat hij verdacht wordt van een drugsdeal.

Surveillerende agenten zagen op vrijdag 29 april rond 14.15 uur aan de Ruusbroecstraat in Zwolle een verdachte man in het park. De man gedroeg zich zodanig vreemd dat de agenten het vermoeden kregen dat hij mogelijk bezig was met criminele activiteiten. De agenten, die in een opvallend politievoertuig reden, hebben hem daarom van een afstandje geobserveerd. Op verzoek van de agenten nam een andere politieagent in een onopvallend voertuig de observatie over. Omstreeks 14.40 uur zag deze politieman dat er een drugsoverdracht plaatsvond op de Dennenstraat/Beukenstraat vanuit een personenauto. De gegevens van deze personenauto werd doorgegeven aan de politieagenten in de opvallende politieauto die daarop de betreffende auto wilden controleren op de Rembrandtlaan.

Achtervolging
De agenten herkenden de bestuurder. Een 20-jarige man uit Zwolle. Inmiddels was achter de 20-jarige man een andere auto’s stil gaan staan. De man wilde zich echter niet laten controleren. Hij zette zijn auto in de achteruit, ramde opzettelijk de voorzijde van de auto achter hem die daardoor weer tegen de auto die daar achter stond botste. De 20-jarige man reed met hoge snelheid tegen het verkeer in over de Rembrandtlaan. Hierbij raakte hij een lantaarnpaal. De politieagenten reden achter de 20-jarige bestuurder aan met optische en geluidssignalen. Met hoge snelheid reed de man bijna een fietser aan op de Rijnlaan. Hij reed verder over de Geert Grootestraat, in de richting van de Pieters Steynstraat alwaar hij in de bocht zijn voertuig niet meer onder controle had en tegen een lantaarnpaal reed.

Geld en verdachte in de vijver
De man stapte uit zijn auto en rende weg over een fietspad in de richting van de Devotenstraat. De politieagenten bleven achter de man aanrijden. De man rende daarop weg door de bosjes en sprong in de vijver (naast de rijksweg A28). De agenten kregen het idee dat de man iets verstopte in het water. Uiteindelijk kwam de man uit het water en gaf zich over. Hij werd daarop aangehouden.

De politie heeft in het water onderzoek gedaan en trof geld aan op de plek waar de verdachte stil had gedaan. De auto van de 20-jarige man is in beslaggenomen voor nader onderzoek. De spullen die in zijn auto zijn aangetroffen zijn ook in beslaggenomen en worden nader onderzocht.

Foto: Pascal Pellikaan, http://www.pp-fotografie.nl
Foto: Pascal Pellikaan, http://www.pp-fotografie.nl
Foto: Pascal Pellikaan, http://www.pp-fotografie.nl
Foto: Pascal Pellikaan, http://www.pp-fotografie.nl
Back to top button